Turvallisesti netissä
RSS icon Home icon
  • Verkkopankkien turvallisuus

    Posted on January 29th, 2015 admin No comments

    Omaa varallisuutta on aina pyritty varjelemaan ulkopuolisten kynsiltä, eikä verkossa liikkuvat rahavirrat ole tästä mitenkään poikkeus, päinvastoin: Rahoihin käsiksipääsemiseen on nyt entistä enemmän erilaisia reittejä ja mahdollisuuksia, mikä myös vaatii erityistä huomiota yhteyksien turvaajilta. Lisäksi verkossa rahaa kavaltavien käyttäjien henkilöllisyys pysyy ruudun takana piilossa, vaikka murtoyritys päästäisiinkin havaitsemaan ja estämään. Verkkorikollisuus on siis kriminaaleille sekä helpompaa että turvallisempaa.

    Erityistä huomiota verkkoliikenteen turvallisuuden kehittämiseen asettavat verkkopankit. Tekniikka kehittyy jatkuvalla syötöllä, joka tarkoittaa myös uudenlaisten murtoyritysten kehittelyä ja suunnittelua. Verkkopankkien onkin pysyttävä jatkuvasti ajan hermolla ja kehitettävä turvallisuuttaan sitä mukaa, kun uusia murtoyrityksiä ja suojausmahdollisuuksia esiintyy.

    Verkkopankkien suojaustasot ovat yleisesti huipputasolla, eikä erityisiä tietomurtoja suoraan palvelimille ole havaittu Suomessa. Enemmän huolta aiheuttavatkin yksityishenkilöiden puolella tapahtuvat käyttäjätietojen kalastelut, mikä tapahtuu esimerkiksi roskapostin avulla. Viaton verkkopankin asiakas saa aidolta näyttävän sähköpostin, jossa kerrotaan pankin pyytävän asiakasta kirjautumaan käyttäjätunnuksillaan verkkosivuille. Sähköpostin lähettäjä sekä verkkosivu ovat kuitenkin vain taitavia kopioita. Väärennetyille sivuille tietonsa syöttävän asiakkaan tunnukset ovat nyt rikollisten käsissä, jotka pääsevät näin murtautumaan asiakkaan tileille. Muista, etteivät pankit koskaan pyydä kirjautumistunnuksiasi sähköpostitse! Varmista myös aina verkkopankissa vieraillessasi, että olet varmasti oikealla sivulla – tarkista osoitepalkista, ettei www-osoitteessa ole kirjoitusvirheitä tai muita poikkeavuuksia.