Turvallisesti netissä
RSS icon Home icon
 • Suojaa kotisi palovaroittimella

  Posted on November 11th, 2021 admin No comments

  Tulipalon sattuessa jokainen sekunti on ratkaiseva. Palovaroitin onkin erittäin halpa henkivakuutus. Se tunnistaa savukaasut jo pieninä pitoisuuksina ja hälyttää voimakkaalla äänellä ennen kuin ihminen ehtii huomata vielä mitään. Varoittimen hälyttäessä tulee toimia heti, koska aikaa pelastautua ei ole paljon.

  Laki velvoittaa palovaroittimien käyttöön laajalti. Se on pakollinen kaikkiin asuntoihin, majoitustiloihin sekä hoitolaitoksiin. Myös vapaa-ajan asunnot on varustettava palovaroittimilla. Asuntojen jokaisessa kerroksessa on oltava vähintään yksi palovaroitin jokaista alkavaa 60 neliömetriä kohden.

  Palovaroittimen asennus ja huolto

  Savu ja lämpö nousevat ylöspäin joten varoitin tulee asentaa mahdollisimman korkealle kattoon vähintään puolen metrin päähän seinästä ja muista esteistä. Palovaroitin suositellaan asennettavaksi kaikkiin makuuhuoneisiin, poistumisreiteille ja portaikkoihin. Keittiöön ja pesutiloihin varoitinta ei kannata laittaa, koska se voi johtaa varoittimen toimimattomuuteen, virheelliseen toimintaan ja vikaantumiseen.

  Palovaroittimen toiminta on syytä testata kerran kuukaudessa. Testipainikkeet löytyvät jokaisesta varoittimesta näkyvältä paikalta. Palovaroitinten paristot suositellaan vaihdettavan kerran vuodessa. On hyvä valita siihen jokin tietty ajankohta kuten joulu tai juhannus, että sen muistaa varmimmin. Paristot tulee vaihtaa myös heti kun varoitin ilmoittaa paristojen tyhjentymisestä pienellä harvakseen toistuvalla piippauksella.

  Palovaroittimet eivät ole ikuisia ja ne tulee vaihtaa kokonaan uuteen kymmenen vuoden välein. Nykyään valmistajat merkitsevät usein valmiiksi niin sanotun parasta ennen päiväyksen varoittimeen kertomaan milloin se pitää vaihtaa uuteen. Jotta tulipalon sattuessa katon rajasta kuuluu savuhälytys voi ostaa verkossa palovaroittimen.

  Leave a reply