Turvallisesti netissä
RSS icon Home icon
 • Suojaa kotisi hyvin

  Posted on March 28th, 2021 admin No comments

  Koti on meille kaikille tärkeä asia. Se on paikka, jossa voimme rauhoittua pitkän päivän päätteeksi ja paikka, johon yhdistämme yleensä valtavan määrän positiivisia muistoja. Kodin haluaa olevan paikka, jossa itse päättää asioista ja jossa on turvassa kaikelta ylimääräiseltä ulkopuoliselta häiriöltä.

  Valitettavan usein joutuu kuitenkin lukemaan murtautumisista ja muista häiriöitä, joita koteihin saattaa kohdistua. Tällaisissa vaiheissa on hyvä, jos kodin turvallisuuteen liittyviä lisälaitteita on asennettu eri puolille kodin piha-aluetta ja sisätiloja. Monesti riittää jo liiketunnistimella toimivat valot, jotka siis lähtevät käyntiin siinä vaiheessa, kun se havaitsee jotain liikettä. Nämä ovat hyvin käytännöllisiä itsellesi, koska tullessasi myöhään kotiin, lähtevät valot päälle ja sinun ei tarvitse etsiä valopainikkeita tai jättää valoja koko ajaksi päälle.

  On tärkeää suojata myös verkkoyhteydet

  Pelkkien valojen lisäksi on mahdollista asentaa oman kodin sisään ja oman tontin alueelle myös valvontakamerajärjestelmä, jolla vahinkojen sattuessa pystytään todentamaan, mitä on tapahtunut. Varoitukset kameroista ja osittain havaittavat kamerat suojaavat kotisi jo itsessään hyvin. Tässä on esimerkiksi YLE:n uutinen valvontakameroista.

  On myös tärkeä pitää huolta siitä, että kotiisi ei päästä murtautumaan verkkokanavien kautta, eli esimerkiksi wifi-verkkosi kautta. Verkon turvaamiseen riittää usein se, että muuttaa wifi-boksin salasanan vahvaksi. Asentamisesta voit lukea tästä. Lisäturvaksi tietotekniikalle ja viestinnälle voi ostaa erilaisia palomuureja ja virustorjuntoja, jotka pystyvät pysäyttämään suurilta osin verkossa tapahtuvat hyökkäykset. Netistä yleensä löytää mitä vaaditaan verkossa!