Turvallisesti netissä
RSS icon Home icon
 • PC vai Mac?

  Posted on September 3rd, 2014 admin No comments

  Maailmassa on toki useampiakin tietokoneiden käyttöjärjestelmiä, kuten kotimainen Linux, mutta järjestelmien välinen kamppailu keskittyy yleensä Microsoftin ja Applen tuotteiden välille. Windows PC:t ovat olleet viime vuosikymmenien ykkösvalinta useimmissa kotitalouksissa ja työympäristöissäkin, mutta Macilla on oma vahva ja äänekäs kannattajakuntansa. Kumpi sitten käyttäjien tulisi valita?

  Windows –koneiden ensimmäisenä etuna nousee esiin niiden hintataso ja saatavuus. Useimmat tietokonevalmistajat markkinoilla asentavat tietokoneilleen uusimman version järjestelmästä, joten valinnanvaraa on paljon. Valmistajien välinen kilpailu on myös ajanut hinnat alas, joten budjettikonetta etsivän valinta on lähes poikkeuksetta aina PC. Koneita löytyy myös kalliimmassa hintahaarukassa, joten jokaiselle löytyy varmasti kukkarolleen sopiva vaihtoehto. Koska Windowsin käyttöjärjestelmät ovat niin suosittuja, on sillä myös parhaat yhteensopivuusmahdollisuudet erikseen hankittavien ohjelmistojen kanssa.

  Macit ovat yleensä perusmalleista lähtien PC-maailmaa kalliimpia, mutta sen ehdottomina valttikortteina ovatkin järjestelmän toimivuus sekä tuotteen laatu. Macin OS X –käyttöjärjestelmä suunnitellaan aina vain Applen omien tietokoneiden järjestelmiksi, joten komponentit toimivat sulavasti yhdessä järjestelmän kanssa. Macit ovat myös ulkopuolisesti aina loistavasti viimeisteltyjä, ja laitteiden yksityiskohtiin panostetaan paljon. Kun PC-valikoima luodaan yleensä muovista, on Macin metallirunko ihastuttava kokemus Appleen vaihtaneille käyttäjille. Useimmat Mac-käyttäjät myös ylistävät käyttöjärjestelmän helppoutta ja sulavuutta PC-koneisiin verrattuna, syyttäen Windowsia yksinkertaisten asioiden hankaloittamisesta ja siitä johtuvasta päänsärystä.

  Mikäli olet siis ostamassa itsellesi budjettikonetta, valintasi on lähes poikkeuksetta PC. Mikäli taas kukkarosi on raotettavissa hieman enemmän ja haluat panostaa laatuun, on Mac oikea valinta työpöydällesi.