Turvallisesti netissä
RSS icon Home icon
  • Oikean palomuurin valinta

    Tietokoneesi verkkoturvallisuutta suunnitellessasi ensimmäisenä vastaan tuleva kysymys koskee palomuurivalintaasi. Palomuurin pääasiallinen tehtävä on kuitenkin suojata tietokonettasi haittaohjelmilta, joten kunnollisen ja tehtävänsä suorittavan palomuurin asennettuaan käyttäjän ei useimmiten tarvitse huolehtia huomaamatta kovalevylle luikahtavista viruksista.

    Palomuureja on tietysti tarjolla huima kirjo, ja jokaiselle löytyy varmasti omia tarpeitaan vastaavat valmistajat ja mallistot. Osa palomuureista tarjotaan käyttäjille esimerkiksi uuden tietokoneen mukana tai netistäkin ladattuna ilmaiseksi, mainoksilla höystettynä, totta kai. Osa palomuureista taas on maksullisia, ja niiden palveluista maksetaan yleensä vuosittain. Esimerkiksi tietokoneesi mukana saatat saada käyttöösi palomuurin ilmaiseksi ensimmäisen vuoden ajan, minkä jälkeen palvelusta on maksettava. Lisäksi on huomioitava, että yksityishenkilöille ja yrityksille on tarjolla erilaisia palomuuriratkaisuja, sillä suurten yhtiöiden turvavaatimukset ovat erityisen kovat.

    Tunnetuimpia maksullisten palomuurien valmistajia Suomessa ovat kotimainen F-Secure, Kaspersky, Norton sekä BitDefender. Nämä ovat erityisesti yrityskäytössä suositeltavia ratkaisuja, sillä turvatasot ovat taatusti maksimissaan. Palveluita voi suositella myös turvallisuudesta huolestuneille yksityiskäyttäjille

    Ilmaisista palomuureista esiin keskusteluissa nousee usein ZoneAlarm sekä Comodo. Nämä kaksi ovat turvallisimmiksi havaittuja valintoja niiden yksityiskäyttäjien keskuudessa, jotka eivät halua maksaa erikseen tietoturvastaan. Erityisesti ZoneAlarm on saanut kiitosta vuosien varrella luotettavuudestaan, eivätkä monet sen käyttäjät näe syytä maksulliseen versioon päivittämisessä.