Turvallisesti netissä
RSS icon Home icon
 • Hyviä virustorjuntaohjelmistoja

  Posted on August 11th, 2014 admin No comments

  Millaisen virustorjuntaohjelmiston tarvitset omaan laitteeseesi, riippuu tietenkin siitä, mihin laitettasi käytät. Jos säilyttelet valtion salaisuuksia laitteellasi, tai olet juuri kehittänyt mitä mahtavimman ohjelman poistamaan kärsimyksen ja sodat maailmasta, niin ilmeisesti turvajärjestelmäsi tulee olla melkoisen vahva. Jo pelkkä asiakkaiden henkilökohtaisten tietojen säilytys on vastuuntuntoinen seikka, ja tiedon turvaaminen on silloin tähdellistä.

  Jos laitteesi sisältää vain pelejä muutaman kaverin puhelin numeron lisäksi, on mahdollista, että virus-harmit kannattaa estää ilmaisella virustorjuntaohjelmistolla, jotka ovat nekin varsin tehokkaita.

  Näistä mainittakoon AVAST ja MICROSOFT MS Security Essentials, mutta on toki monta muutakin, jotka löytyvät pikaisesti Googlen hausta.

  Maksullisissa ohjelmistoissa on enemmän vaihtoehtoja erilaisiin säätöihin. Näistä mainittakoot esimerkiksi Bulldog, Norton ja MacAfee. Ohjelmistoissa on usein tarjouksia, joihin kannattaa tutustua ja vertailla saavalla olevia etuja sekä myös puutteita, joita joissakin ohjelmissa on. Jos ei ole tarvetta erityiseen tietojen suojaamiseen, niin ei kannata täyttää laitteen muistia äärettömän suurella ohjelmistolla, joka hidastaa sen käyttöä ja estää normaalia toimintaa netissä. Liika on liikaa tässäkin mielessä.

  Useat ohjelmistot tarjoavat yksinkertaisen mutta silti melko käyvän ilmaisen suojan, jonka voi myöhemmin vahvistaa maksetulla versiolla. Tällaisesta esimerkiksi AVG, joka on erittäin suosittu ja tehokas suoja tietokoneiden yleiskäyttöön. Muista päivittää uudet suositellut versiot säännöllisesti.

  Hyvä käytäntö on myös puhdistaa koneesi tiedostot säännöllisesti, jos joukkoon on pujahtanut evästeitä tai muita vaarattomia vakoilu ohjelmia. Nämä eivät varsinaisesti haittaa laitteen käyttöä, mutta niistä ei ole mitään etuakaan sinulle. Tyhjennä myös roskakori usein, sekä pidä sähköpostilaatikot siistinä turhasta spamista.

  Siirrä valokuvista ainakin kopiot erillisille kiitolevyille, DVD:lle tai muuhun samatyyppiseen tiedostoon vastaisen varalle, sillä valokuvia on mahdotonta korvata, jos menetät ne. Turvaa tietosi ja tuloksesi.

  Comments are closed.