Turvallisesti netissä
RSS icon Home icon
 • AdBlock

  Posted on September 19th, 2014 admin No comments

  AdBlock on verkossa sisällön näkyvyyttä rajoittava ohjelmisto, jonka käyttäjät asentavat selaimeensa estääkseen ylimääräisen ja epätoivotun mainonnan näkymisen. AdBlockia käyttäessäsi vältyt siis helposti useiden nettisivujen ärsyttäviltä bannereilta ja vilkkuvilta mainoksilta. Se siistii verkkosivujen ylimääräisen sisällön, jättäen käyttäjälleen esiin vain tämän tarvitseman informaation.

  AdBlock tuotiin markkinoille joulukuussa 2009, saaden samantien loistavan vastaanoton niin yksityisiltä verkonkäyttäjiltä kuin yritysmaailmankin jäseniltä. AdBlockin suosio on levinnyt ilmiömäisesti ohjelman tehokkuuden ja luotettavuuden myötä. Nykyään se on suosituin sisäinen ohjelma Applen Safari- sekä Google Chrome –selainten käyttäjien keskuudessa. Pelkästään Chromeen asentaneita käyttäjiä löytyy yhteensä yli 40 miljoonaa.

  Jotkut verkkopalvelut ovat kuitenkin heränneet AdBlockin toimiin, reagoiden vierailijoiden käyttökokemukseen sivuillaan. Jotkut sivustot eivät esimerkiksi suostu näyttämään sisältöään, mikäli AdBlock on toiminnassa vierailijan selaimessa. Tämä on jossain määrin toki ymmärrettävää, sillä lukuisat sivustojen kehittäjät tienaavat elantonsa nimenomaan niillä esiintyvien mainosten klikkausmäärillä. Tämä tarkoittaa affiliate-markkinointia, missä verkkopalvelun ylläpitäjä saa tuloja sen mukaan, kuinka moni käyttäjä siirtyy mainoksen kautta ohjatulle sivulle. Voidaankin siis ajatella, että AdBlock vähentää toiminnallaan monien yksityisyrittäjien tuloja, pakottaen nämä muunlaisten markkinointikeinojen ja tulonlähteiden etsimiseen.

  Ohjelmaa kannattaa kuitenkin katsoa positiivisessa valossa, sillä se on helpottanut miljoonien netin käyttäjien kokemusta ruudun ääressä. Huomionkipeät mainokset ovat aina olleet internetin negatiivisimpia puolia, joten niistä eroonpääsy on ollut monille meistä merkittävä kehitysaskel. Verkkomainonnan onkin pyrittävä kehittymään eteenpäin sivustoille upotetuista mainoksista ja bannereista kohti tulevaisuutta, jossa mainos otetaan vastaan vain silloin, kun käyttäjä niin haluaa.